Дограмата за вашия дом – условие за топлоизолация, слънцезащита и енергийна ефективност.

Фирмата предлага изработка и монтаж на два вида дограма – алуминиева и PVC. Според вашите нужди, разгледайте предимствата и недостатъците на алуминиевата и PVC дограма, и вземете вашето решение.

При затруднение, потърсете консултация от нашия екип.

Вашият избор на дограма, трябва да бъде съобразен както с атмосферните влияния, на които е изложена вашата сграда, така и с общото състояние на сградата, наличие на външна и вътрешна изолация и други.

Разгледайте краткото сравнение между предимствата и недостатъци на двата вида дограма – алуминиева и PVC и направете избор.

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ НА АЛУМИНИЕВАТА И ПЛАСТМАСОВАТА PVC ДОГРАМА

АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА

ПРЕДИМСТВА НА АЛУМИНИЕВАТА ДОГРАМА

✔ лесна поддръжка

✔ по-голяма устойчивост на температурни амплитуди

✔ дълготрайност

✔ модерен дизай

✔ по-добра издръжливост и здравина

✔ разнообразен избор от цветове

НЕДОСТАТЪЦИ НА АЛУМИНИЕВАТА ДОГРАМА

✘ по-лесно образуване на конденз

✘ висока цена

✘ по-силна топлопроводимост

✘ в среда с висока соленост е възможна поява на шупли на повърхността

ПЛАСТМАСОВА ДОГРАМА PVC

ПРЕДИМСТВА НА ПЛАСТМАСОВАТА PVC ДОГРАМА

✔ Топлоизолация на по-добро ниво

✔ По-нисък разход

✔ По-лесна поддръжка

✔ Малък конденз

✔ Изолация от навлизане на въздух отвън поради технологията на лепене

НЕДОСТАТЪЦИ НА ПЛАСТМАСОВАТА PVC ДОГРАМА

✘ Слаба устойчивост на резки промени в температурните и атмосферни условия

✘ Амортизация с по-голяма скорост във времето

✘ Вследствие на влияние на външните атмосферни условия и слънцето, възможна промяна на цвета, към жълт.

 

Как да направим правилния за нас избор между алуминиева и PVC дограма?

Редица фактори оказват влияние върху нашата мотивация и вземането на това решение. Не на последно място е бюджетът, с който разполагаме, а понякога той е дори водещ при вземането на това решение.

Наличието на външна изолация на сградата, допринася много за поддържането на добра стайна температура. Изложението на нашите помещения, север, изток, или югозапад, също определя необходимостта от определен вид дограма а също и избор на определени стъкла към нея.

Както в повечето случаи, търсим баланс не само между качество и цена, но и за нас има значение, външния вид, и изпълнението да бъде естетично, съобразено с интериора на нашето жилище.

За по-модерен, съвременен интериор, алуминиевата, или метална дограма, би била по-подходяща. Той допринася за по-изчистения и малко по-“студен“ стил на обзавеждане.

Обратното можем да кажем за пластмасовата, PVC дограма. Тя създава уют в помещението, и усещане за повече топлина.

Тук можем да добавим и приятния ефект от избора на подходящи цветове, и разнообразие от цветови гами, също и имитиращи повърхности.

Какъвто и избор да направите, ефектът и в двата случая ще бъде силно положителен. Интериорът ще бъде с променена визия, както и външният вид извън помещенията. Премахнете старата и амортизирана дограма, отдавна преминала живота на полезността си. Заменете я с нова, много по-ефективна, и създайте здравословни условия у дома.

Бихме могли да обобщим, че изборът на подходящ вид дограма, пластмасова PVC или алуминиева, зависи от атмосферните условия, на които ще бъдат изложени те, вашите изисквания за уют и естетичост, бюджета с който разполагате. Не на последно място, имайте предвид и срока, за който бихте искали да изпозвате новата си дограма. Тя би могла да се окаже чудесна инвестиция в качеството и условията на живот, спестявайки ежемесечно допълнителни и ненужни за бюджета ви разходи.

При необходимонст от по-дългосрочна издръжлилвост, изборът на алуминиева дограма е препоръчителен. PVC дограмата, пък ще допринесе за уюта в помещението ви, възможност за по-голям избор на цветова гама, в унисон с интериора. Дограмата променя силно положително, ектериора и общия вид на сградата.

Винаги можете да направите информиран избор, след кратък предглед на направеното сравнение и съпоставката на двата вида, или да потърсите консултация от нашия екип.

PVC
PVC дограма
Алуминиева дограма
Алуминиева дограма